Stakla

ClimaGuard Premium

Termoizolaciono staklo bez kompromisa

 

1.1 EN 

80% svetlosti

63% solarni faktor

 

GUARDIAN Vam predstavlja ClimaGuard Premium – novorazvijeno i revolucionarno termoizolaciono staklo koje će prevazići Vaša očekivanja u pogledu prozirnosti i propusnosti sunčeve energije, i to bez pravljenja bilo kakvih kompromisa.

 

Izvanredna prozirnost

Optička prozirnost proizvoda ClimaGuard Premium može se porediti sa nepremazanim staklima i obezbeđuje optimalnu količinu dnevnog svetla. Neutralne propuštene i reflektovane boje i visok indeks reprodukcije boja obezbeđuju prozirnost koja doprinosi maksimalnoj udobnosti stanovanja. ClimaGuard Premium čini granicu unutrašnjosti i spoljašnjosti Vašeg doma nevidljivom.

 

Impresivne karakteristike

Uz impresivan koeficijent toplotne provodljivosti stakla od 1.1 W/(m2K) koji je u skladu sa novim proširenim EN standardima, ClimaGuard Premium omogućava postizanje teorijski optimalnog nivoa termoizolacije u praksi.

 

Uz to, mogu se zadovoljiti svi zahtevi aktuelnih propisa o štednji energije. Neuobičajeno velik solarni faktor od 63% (standardno dvostruko staklo) omogućava korišćenje besplatne sunčeve energije radi postizanja dobre energetske uravnoteženosti zgrade.

 

ClimaGuard Premium je naročito pogodan za obradu zbog svoje mehaničke i hemijske otpornosti.

 

Ukoliko je potrebno kaljeno niskoemisiono staklo, omogućena je velika fleksibilnost i brži rok isporuke sa produktom ClimaGuard Premium, koji se po nijansi boje ne razlikuje od nekaljive varijante.

 

 

ClimaGuard Dekorativna stakla

 

 

 

Tehnički podaci:

 

ClimaGuard Premium: tehnički podaci

 

 

ClimaGuard Solar

 

Udobnost i ušteda energije leti i zimi

SF: 42%

Ug: 1.1 W(m2K)

SP: 66%

 

• Optimalna solarna zaštita

• Odlična toplotna izolacija

• Idealna temperatura stana tokom cele godine

• Neutralni izgled

 

 

 

U modernoj arhitekturi smanjenje upotrebe energije je načelo. U cilju redukcije smanjenje troškova grejanja zimi, moramo takođe da uzmemo u obzir i smanjenje energije potrošene na klimatizaciju leti.

U odnosu na druge građevinske materijale, najmodernija izostakla, koja sadrže stakla sa premazom ClimaGuard Solar obezbeđuju izvrsnu toplotnu izolaciju i solarnu zaštitu, kombinovanu sa visokim stepenom svetlosne propustljivosti. Ova činjenica nudi projektantima mogućnost da koriste prozore većih površina, što rezultira više prirodne svetlosti unutar zgrade.

 

Karakteristike proizvoda

Guardian ClimaGuard solar sjedinjuje visoki stepen toplotne izolacije i efikasnu zaštitu od sunčeve energije. Njegov smanjeni solarni faktor minimalizuje troškove i doprinosi optimalnoj unutrašnjoj temperaturi doma.

 

Funkcionalnosti i prednosti

ClimaGuard solar je najbolji izbor, ukoliko je prvobitni zahtev povećana toplotna i sunčeva izolacija, efikasno upravljanje energijom, providnost i komfor.

Guardian ClimaGuard solar je u upravljanju energijom i zaštitom okoline: solarni faktor (g) od 42% obezbeđuje odličnu zaštitu od solarne energije, pomaže u smanjenju troškova klimatizacije, što doprinosi osećaj komfora i udobnosti.

 

Tehnički podaci:

ClimaGuard Solar: tehnički podaci

 

 

Ukrotite vreme!

Jaka zima ili vruće leto: prozori sa višenamenskim ClimaGuard Solar staklom omogućavaju da se dobro osećate u Vašem domu i istovremeno znatno štedite energiju bez većeg gubitka prirodne svetlosti. Sve veći rast cena energenata naterao nas je da sve više obraćamo pažnju na delotvornost izolacije u našim domovima. Jedan od najvažnijih elemenata izolacije je izbor odgovarajućih prozora. ClimaGuard Solar je ravno staklo s transparentnim i izrazito tankim filmom na površini. Zahvaljujući tome, osigurava visoko propuštanje svetlosti (66%), odličnu toplotnu izolaciju (Ug=1.1 W/m2K) I zaštitu od sunčeve energije (propušta samo 42% sunčeve energije). Sve to u samo jednom premazu!

 

Štednja energije zimi

ClimaGuard Solar staklo čija je glavna svrha izuzetna toplotna izolacija, u poređenju s tradicionalnim izolacionim staklom, omogućava uštedu polovine troškova grejanja u hladnim danima. U prosečnom domaćinstvu to može biti i do nekoliko stotina evra godišnje. To staklo ne samo da void računa o Vašim novčanicima, nego i o Vašoj okolini.

 

Izuzetna udobnost i u najtoplijim danima

Odgovarajuća toplotna izolacija važna je i leti jer sunčevi zraci koji prolaze kroz staklo mogu izuzetno povećati temperaturu u prostoriji. U vrućim letnjim danima površina prozora je izložena sunčevoj energiji sa više od 400 W/m2. Tradicionalno izolaciono staklo propušta oko 80% te energije u prostoriju, što je često neizdrživo. ClimaGuard Solar staklo znatno smanjuje prenos sunčeve toplote jer propušta samo 42% celokupne sunčeve energije. Nizak prenos toplote prouzrokuje nisku temperature unutar stakla, što naročito osigurava veću udobnost u prostoriji. Štaviše, omogućava neverovatnu uštedu prilikom korišćenja klima uređaja.

 

 


Proizvodni program:                                                        Adresa:                                                                Mapa:

PVC stolarija    Roletne                                                      Zr Extra Plast doo Klek

Vrata              Okov                                                         Vase Miskina 13, 23211 Klek

Komarnici        Stakla                                                    

                                                                                     Tel/Fax: 023/892-066

                                                                                     Mob: 063/509-317